Woody Allen over Spinoza

Spinoza leefde sober. Waarom at hij ook sober?

De hypothese van Woody Allen – veruit de grappigste die ik al gelezen heb.

‎”Spinoza, on the other hand, dined sparingly because he believed that God existed in everything and it’s intimidating to wolf down a knish if you think you’re ladling mustard onto the First Cause of All Things”.

Het manuscript voor mijn boek over Spinoza is naar de uitgever gestuurd. Binnenkort krijg ik de eerste drukproeven. En ondertussen breng ik de tijd door met films van en over Woody Allen te zien – documentaire ‘Woody Allen’ door Weide is in de cinema momenteel (toch in Brussel). En met Woody Allen te lezen!

Dit fragment komt uit Woody Allen, ‘Thus ate Zarathustra’ (bundel ‘Mere Anarchy’).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s