Tranen van de Antwerpse burgemeester – De Standaard

“De tranen van de burgemeester kwamen te laat”, aldus Bart Brinckman. De ‘senior writer’ van De Standaard analyseert de nederlaag van Patrick Janssens. Hij citeert daarbij een stukje van mijn interview met zijn collega Joël De Ceulaer.
“Filosofe Tinneke Beeckman vatte het in dS Weekblad perfect samen. ‘Links zet van oudsher in op maakbaarheid, op de rationele aanpak.’ Ze gaf de multiculturele samenleving als voorbeeld. ‘Links ging daarin compleet voorbij aan de imaginaire dimensie, aan de manier waarop mensen dat emotioneel ervaren. Links heeft vast goede bedoelingen en wellicht zelfs goede beleidsmaatregelen. Maar het communiceert niet goed. Rechts is duidelijker, directer, emotioneler in zijn boodschap.’

Deze analyse past Janssens en zijn Antwerpse SP.A als gegoten. Het programma oogde verzorgd en realistisch. Maar zeker tijdens een economische crisis en de daarmee sporende onzekerheid moeten kiezers ook op een droom worden aangesproken. Al te weinig hebben Janssens en zijn ploeg een positief perspectief voor de Antwerpenaar kunnen verzinnebeelden. Niet dat een Antwerpse kloon van Daniël Termont de meubelen had gered, maar wat gesublimeerde emotie had best gemogen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s