Gesprek bij ‘Trio’ op Klara

Zaterdag 3 november sprak ik over ‘Door Spinoza’s lens’ bij Werner Trio, op radio Klara. Andere gast was Ico Maly, die een boek heeft over de NV-A.

Werner Trio

Ik heb me alvast goed geamuseerd … Wie het wil beluisteren, hier is de website van Klara.

Over Spinoza, de Verlichting, politiek pluralisme en uiteindelijke – uiteraard – over België.

Referenties:

Diderot, D. ‘Encyclopédie’

Mouffe, Ch. ‘Over het politieke’

Achterhuis, H. ‘De utopie van de vrije markt’

de Tocqueville, ‘De la démocratie en Amérique’

5 Comments

  1. Stephane Rummens

    Ik heb een gepassioneerde Tinneke Beeckman gehoord !!! Zalig !!!

  2. Verroken Hendrik

    Ik heb mijn bijna 95 jarige vader, Jan Verroken, overigens zelf een goed Burkekenner omdat hij er in 1942 zijn thesis over schreef, met volle aandacht kunnen doen luisteren naar dit debat. Hij vond het zalig maar ook zeer “geleerde” klap 🙂

  3. Bart Haers

    Niet geheel toevallig heb ik het gisteren nog eens opnieuw beluisterd, zodat er als vanzelf een vraag bij me opkwam, die naar Hannah Arendt verwees en de wijze hoe we een vita activa kunnen leiden. Maar ook kwam Camus in de buurt en de vraag waarom men het niet nodig vindt Jonathan Israël kritischer te onderzoeken. Verlichting versus antiverlichting? Het blijft voor mij een bron van kwelling of een taak zonder einde klaarheid te verkrijgen in die vraag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s