‘Door Spinoza’s lens’ op shortlist Liberales!

Door Spinoza’s lens heeft de shortlist gehaald voor een prijs: ‘Liberales-boek van het jaar’! De uitreiking gebeurt op woensdag 19 december om 20u.   Op 10 december  wordt de  winnaar bekend gemaakt. Prijsuitreiking is in het Liberaal Archief, Kramersplein 23 te Gent.

De jury heeft volgende shortlist bepaald:

 • ‘Door Spinoza’s lens’ van Tinneke Beeckman
 • ‘Het huis van de vrijheid’ van Rutger Claassen
 • ‘De vrolijke atheïst’ van Jean Paul Van Bendegem
 • ‘Red de vrije markt’ van Johan Van Overtveldt
 • ‘Identiteit’ van Paul Verhaeghe
 • De jury bestaat uit Marnix Verplancke (literair journalist en voormalig jurylid van De Gouden Uil), Sylvain Peeters (algemeen voorzitter Willemfonds), Lieven Monserez, Dirk Verhofstadt en Andreas Tirez.
 • De criteria om in aanmerking te komen om verkozen te worden tot ‘Liberales-boek van het jaar’ zijn de volgende. Het boek moet (1) besproken zijn in een Liberales-nieuwsbrief tijdens het voorbije jaar, (2)door een Nederlandstalige auteur geschreven zijn en (3) maatschappelijk relevant zijn. Het laatste criterium sluit geen fictie-boeken uit.
 • Op deze avond wordt de auteur van het winnende boek geïnterviewd. Verder wordt nog een opvallende column en essay uit de nieuwsbrieven van het voorbije jaar voorgesteld door de desbetreffende auteur. Na afloop wordt u een receptie aangeboden. Meer info staat op de website van liberales.

Dirk Verhofstadt schreef reeds een recensie over mijn boek. Ook hernam Liberales een interview dat Jan De Zutter afnam, over de noodzaak van democratische hervorming, over Spinoza, Darwin ea.

4 Comments

 1. Nicole Billen

  geweldig nieuws! Duimen maar.

 2. jan V

  dg Tinneke, ook de Redenaar en alle BB. van Spinoza willen je zien winnen!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s