Liberales Nieuwsbrief

‘De Machiavelli in Morsi’ (DS 27/11) werd opgenomen in de nieuwsbrief van Liberales van 30 november 2012.

In diezelfde nieuwsbrief staat ook een opiniestuk ‘Geen zelfcensuur, wel zelfontplooiing’ van filosofe Alicja Gescinska over de verkrachting van een jonge Brusselse student. Haar opiniestuk verscheen op dezelfde dag als het mijne in De Standaard.

En in die nieuwsbrief kan je ook de tekst ‘Touche pas à ma pote’ lezen van open-vld politica Ann Brusseel over diezelfde schokkende gebeurtenis in Brussel.

Beiden verdedigen – terecht, denk ik – de stelling dat het recht om de vrije publieke ruimte te delen, niet mag worden aangetast. De waarde van de bijdragen ligt niet alleen in wat er wordt gezegd, maar vooral in dat hun stelling wordt verdedigd.  Vrouwelijk gekleed rondlopen, seksuele geaardheid tonen…  het wordt minder vanzelfsprekend, in plaats van makkelijker aanvaard.  Over de documentaire ‘Femme de la Rue’ van Sofie Peeters schreef ik al een tekstje in de zomer. Het verscheen ook op deredactie. En ik heb al langer zin om er een uitgebreider stuk aan te wijden. Binnenkort doe ik dat zeker eens.

Naar aanleiding van een gelijkaardige akelige ervaring had ik ook zin om te schrijven. Ik gooide het over een andere boeg:  ‘Aan die mannen …‘ werd een liefdevol tekstje voor mannen die zich wel tof gedragen. Gelukkig zijn die er ook. Gewoon om hen niet uit het oog te verliezen :-).

Ook nog in de brief: boekbesprekingen (o.m. van Rob Hartmans’ Vijandige broeders door Dirk Verhofstadt), aankondigingen van activiteiten zoals Het Denkgelag met Joël De Ceulaer, en meer…

Enjoy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s