Uitreiking Liberalesboek-prijs 2012

Signeren bij Liberales. Foto's van Lilian Nabora

Na afloop signeren. Foto’s van Lilian Nabora

Gisteren was ik te gast op de uitreiking van de Liberalesboek-prijs 2012 aan ‘Door Spinoza’s lens’, in het Liberaal Archief te Gent.

Andreas Tirez gaf de inleiding. Dirk Verhofstadt interviewde me over ‘Door Spinoza’s lens’. Altijd geweldig fijn om te doen, over Spinoza praten.

Dirk stelde me vragen over Spinoza’s Godsidee, over democratie, Darwin, meditatie en de passionele liefde. Zowel Spinoza’s Ethica als zijn politiek werken kwamen aan bod.

 

Assita Kanko, foto van Lilian Nabora.

Assita Kanko, foto van Lilian Nabora.

Maar eerst kwam Assita Kanko aan het woord over haar essay ‘Over onze waarden valt niet te onderhandelen’. Ze schreef het naar aanleiding van een rel met moslimfanatici aan de ULB. Die trachten Caroline Fourest het zwijgen op te leggen. Assita komt uit Burkina Fasso. In haar persoonlijke tekst drukt Kanko haar onbegrip uit voor migranten die onverdraagzame thuislanden ontvluchten, maar zich hier opnieuw op onverdraagzame manier opstellen. Ondertussen werd Assita Kanko verkozen als gemeenteraadslid in Elsene voor de MR. Ze is ook kernlid van Liberales.

 

Met Dirk Verhofstadt. Foto van Lilian Nabora.

Met Dirk Verhofstadt. Foto van Lilian Nabora.

Meester Abderrahim Lahlali werd ook gehuldigd. Hij presenteerde zijn opinietekst ‘Doorbreek de vicieuze cirkel van kansarmoede’, waarin zijn persoonlijke verhaal centraal staat. Sociale ongelijkheid is nog altijd een probleem, en onderwijs is de sleutel tot verbetering van toekomstmogelijkheden, aldus Lahlali.

 

Enkele vrienden

Enkele vrienden…

Op de shortlist stonden ook Het huis van de vrijheid van Rutger Claassen; De vrolijke atheïst van Jean Paul Van Bendegem; Red de vrije markt van Johan Van Overtveldt; Identiteit van Paul Verhaeghe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s