Dit is wat ik wilde bereiken…

“Kwesties die niet rechtstreeks in het boek (Door Spinoza’s lens) besproken worden zoals de Armeense genocide, het huidige klimaat van vakbondbashing, GAS-boetes, Facebook-privacy, ‘normen en waarden’-puriteinen die in wezen de boel belazeren, de Westboro Baptist Church van haatprediker Fred Phelps, Natascha Kampusch of onze eigen ervaring met liefdesverdriet, we gingen ze spontaan linken aan de beschouwingen van Spinoza.” 

Uit een boekbespreking van John Cossement (enola.be) van ‘Door Spinoza’s lens’. Wel, dit vat de bedoeling van mijn boek samen: niet dat ik concreet antwoord geef op elke vraag vandaag. Maar wel dat ik – met Spinoza – een perspectief geef, waarmee mensen zelf verder kunnen denken. Dan vind ik mijn opdracht als filosofe helemaal geslaagd :-). Ben dus héél tevreden.

Voor andere recensies, zie ‘boek Spinoza’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s