Nu zaterdag, 20 april, bij ‘Trio’ op Klara…

imagesNu zaterdag ben ik om 12.00 u tot 13.00 u te gast in de radiostudio van Werner Trio (Klara), samen met Ewald Engelen.

Het thema

“Maand van de Filosofie. Schuld & Boete, met filosofe Tinneke Beeckman en financieel geograaf Ewald Engelen. Eens van de erfzonde verlost, raakte de westerse mens in de ban van nieuwe vormen van schuld, door het

Werner Trio

Werner Trio

kapitalisme gegenereerd. Moeten we de bankiers-financiers met pek en veren insmeren? Volgens de polemische publicist-professor Engelen wel, maar niet hen alleen. Als financieel geograaf beseft hij beter dan wie ook dat het globale speelveld niet vlak is. Politici en centrale bankiers spelen er veeleer een financieel schaakspel op. Helaas hebben we in euroland slechte schakers. Besluitvorming-in-actie: “niet het complot maar het misverstand regeert; niet de ratio, maar stupiditeit bepaalt; niet het plan, maar

het onbedoelde nevenefect beslist. Of om met Onze Lieve Heer te spreken, in de vertaling van het Nederlands Bijbelgenootschap uit 1951: ‘Vader, vergeef het hun, want zij weten niet wat zij doen.'” Volgens Tinneke Beeckman, die graag Spinoza als inspiratiebron hanteert, is een samenleving van schuldslaven gedoemd ondemocratisch te zijn.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s