Beperkingen bonussen in banksector door Europees Parlement!

Goed nieuws over de bonussen in de banksector: het Europese parlement heeft maatregelen goedgekeurd. Voortaan kunnen bankiers slechts één jaarsalaris bonus krijgen (in plaats van een veelvoud). Twee jaar kan ook, maar dan moeten aandeelhouders het goedkeuren.

Een fundamentele vraagstelling over geld als beloning is hiermee nog niet meteen aan de orde. Maar toch klinkt het als een ‘overwinning’: de Londense  City had zich stevig verzet. 

Eén van de felle voorstanders is europarlementslid Philippe Lamberts (Ecolo).  Lamberts haalt de internationale media mee, als de meest gehate figuur door de Londense City, bijvoorbeeld in Le Monde en The Financial Times.

Naar eigen zeggen is hij tegen de financiële wereld, wel tegen de uitwassen ervan. Nu heeft hij de smaak te pakken voor verdere maatregelen :-). Succes!

1 Comment

  1. marc bracke

    Hebzucht viert hoogtij in de City als we afgaan wat er in de krant gepubliceerd wordt… de overdrijvingen worden best aan banden gelegd denk ik ( indien mogelijk… ).

    Je schrijft hierboven “Naar eigen zeggen is hij tegen de financiële wereld, wel tegen de uitwassen ervan”, moet dit niet zijn “Naar eigen zeggen is hij NIET tegen de financiële wereld, wel tegen de uitwassen ervan”?

    mvg,

    Marc

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s