Ondertussen

waterhouse_penelope_and_the_suitors

Penelope and her suitors – Waterhouse

Een nieuw academiejaar begint, en ik werk aan een brief voor eerstejaarsstudenten (later meer info). Mocht ik opnieuw beginnen, studeerde ik misschien klassieke talen: innerlijke rijkdom vergaren blijft het belangrijkste.

Hier de Oudheid even in een schilderij van John W. Waterhouse, ‘Penelope and her Suitors’, naar de ‘Odyssee’ van Homeros. Arme Penelope zit aan haar weefgetouw, wachtend op haar man die niet gehaast is om thuis te komen. Dit beeld was volgens Hannah Arendt ook een mooie metafoor voor het filosofische denken, aangezien Penelope het kleed terug uitrafelde: het werk is nooit af, maar moet altijd opnieuw beginnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s