Boek ‘Europa 2050. Visies voor een betere toekomst’

europa-2050Enkele maanden geleden schreef ik een stuk voor het iPadboek #Insaid, met visies voor Europa 2050. Hoe ziet de toekomst van Europa er uit?

Nu worden de bijdragen van alle auteurs gebundeld in ‘Europa 2050. Visies voor een betere toekomst’ (Saïd El Khadraoui) verkrijgbaar in de boekhandel, vanaf 10 oktober bij Uitgeverij Houtekiet

“Europa verkeert in een diepe crisis. Anti-Europese sentimenten overspoelen de EU en de burgers morren, omdat Europa te ver weg is, hun problemen niet begrijpt en hen nauwelijks inspraak geeft. De vraag luidt dus: waarheen met de Europese Unie?

Europees parlementslid Saïd El Khadraoui (sp.a) ging een jaar lang op zoek naar antwoorden en nieuwe visies op de toekomst van Europa, niet alleen over de Europese constructie zelf, maar ook over de uitdagingen die op Europa af komen, zoals de energieveiligheid en -voorziening, de klimaatproblematiek, de veroudering van de bevolking, de migratie, de crisis van de democratie en het democratisch deficit in de EU of het afbrokkelende sociale weefsel van de Unie.

Saïd El Khadraoui vroeg politici, academici, opiniemakers, bedrijfsleiders, vertegenwoordigers van het middenveld en kunstenaars om hun visie over Europa in 2050. Europa 2050 bevat bijdragen van Francesca Vanthielen, Paul Magnette, Frank Vandenbroucke, Stijn Devillé, Rik Pinxten, Tinneke Beeckman, Martin Schulz, Jan de Zutter, Brigitte Herremans, Koenraad Debackere, Glen Rayp, Dorian Van der Brempt, Joke Quintens, Joost Vandecasteele, Gilbert Declerck, Jan Raes, Frans baron van Daele, Jos Delbeke, Neelie Kroes, Jozef De Witte en Saïd El Khadraoui.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s