‘Filosofie met Klassen’ komt op de radio…

In december – exacte datum volgt nog – komen Eddy Strauven van ‘Het zoekend hert‘, filosoof/schrijver Greg Houwer en ikzelf op de radio (‘Het Vrije Woord’ , radio 1 met Frank Stappaerts).

We spreken over het project ‘Filosofie met Klassen‘: een klas met scholieren (17-19 jaar) kan een ontmoeting/lezing met een filosoof regelen tijdens een bezoek aan het prachtige filosofiehuis in Berchem. Het aanbod bevat: mezelf over Spinoza, Greg Houwer over identiteit en Dimitri Goossens over de dood. 
Organisator Eddy Strauven vertelde vandaag onder meer dat hij dit project opzet, omdat het proefproject vorig jaar zo’n fijne ervaring was: enthousiaste, betrokken  jongeren discussiëren met elkaar en met hun begeleiders.  Filosofie is zo’n rijkdom – het is geweldig dat jongeren ermee in contact komen, en zelf leren denken.

Filosofiehuis ‘Het zoekend hert’ organiseert nog veel meer activiteiten voor een breder publiek. Over Camus, bijvoorbeeld, komen Hans Achterhuis (17 november) en Jeroen Theunissen (8 december) spreken. Ruud Welten en Maurice Weyembergh kwamen eerder aan bod.

Alle informatie te vinden op de website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s