Feest van de Democratie – over Europa – Interview

Voor het project ‘11 juli, feest van de democratie‘ werd ik gevraagd naar een commentaar op de democratie vandaag. Ik gaf mijn visie in enkele minuten film. Op de website kan je ook de visies van Nelly Maes, Brigitte Raskin en vele anderen bekijken.

Dit is mijn insteek: in het publieke debat Europa blijft teveel een blinde vlek blijft. Het gewicht van de beslissingsmacht van de EU wordt onderschat door nationale en regionale politici. Vooral journalisten en commentatoren moeten hun comfortzone verlaten, en eindelijk Europa meer in het debat betrekken. Het heeft geen zin commentaar te geven op een nationale voetbalcompetitie (zo klinkt de meeste commentaar voor mij), als je niet beseft dat de spelregels zijn veranderd.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s