Vierde druk voor ‘Macht en Onmacht’

image005‘Macht en Onmacht. Een verkenning van de hedendaagse aanslag op de Verlichting’ (De Bezige Bij, 2015) verscheen  in oktober 2015. Een tweede druk kwam er in november, een derde in december, en nu is een vierde druk onderweg.

“De terreurdaden in Parijs doen niet alleen vragen rijzen over de vrijheid van meningsuiting en godsdienstkritiek, ze getuigen ook van een diepe radeloosheid over de politieke ideeën die de samenleving vorm moeten geven.

In ‘Macht en onmacht’ vertrekt Tinneke Beeckman van de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo om de oorzaken van de maatschappelijke vertwijfeling te verkennen. Op erudiete wijze toont ze hoe Verlichtingsidealen als het streven naar waarheid en gelijkheid in onbruik zijn geraakt. In plaats daarvan overheerst een ambigu postmodern denken dat voortdurend verwarring schept en waarheidsaanspraken onmogelijk maakt. Ontsporingen als sinister fundamentalisme en hardnekkig neoliberalisme zijn daarvan het gevolg.

Aan de hand van historische en actuele denkers legt Beeckman de gevoeligheden van de hedendaagse democratie bloot en toont ze waar er mogelijkheden zijn voor herstel. Een onthullend en noodzakelijk boek.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s