“Over het migratiepact ea”, De Afspraak op Vrijdag, 23 nov. 2018


Op vrijdag 23 november schoof ik bij Ivan De Vadder aan tafel voor ‘De Afspraak op Vrijdag‘. Andere gasten waren Hendrik Vuye (V&W) en Bert Bultinck (hoofdredacteur Knack).

De thema’s waren het migratiepact van Marrakech, de gele hesjes in Frankrijk en uittredingsvergoedingen voor politici.

Over het migratiepact schreef ik deze DS-column: “Migratiepact kan ongewenste gevolgen hebben.” Wanneer kan je oordelen of politici moreel handelen? Daarvoor moet je verder kijken dan hun eigen argument dat ze populisme willen bestrijden, betoog ik.

 

1 Comment

 1. Rob Vanderwildt

  Mond houden

  Ocharme die Tom Lenaerts – maakt hij zich in een tv-programma druk over een politiek schouwspel dat hij niet meer kan uitleggen aan zijn dochter van vijftien, is hij volgens ene Johan Op de Beeck ineens een er-ver-over-gaande populist, en begrijpt hij volgens onder anderen Bart Eeckhout van DM en filosofe Tinneke Beeckman niets van de essentie van de politiek. Christophe Deborsu mocht zich deze week in De Afspraak – nota bene zittend naast genoemde Op de Beeck – wél nog boos maken over die essentie, maar dat was dus geen probleem.
  Excuus, maar ik krijg niet meer uitgelegd aan mijn kleinzoon waarom je in een democratie als burger geen afkeer mag tonen van het huidige (anti-) politieke schouwtoneel dat Lenaerts een circus noemde. Misschien ga ik maar beter in een dictatuur wonen, zoals sommigen badineren, maar dat zal dan wel een populistische verre overdrijving zijn zeker?

  Rob Vanderwildt
  Antwerpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s