Kortfilm met fragmenten uit ‘Machiavelli’s Lef’

‘Vrij lezen in de natuur’ is een online filmproject van Filosofiehuis ‘Het zoekend hert‘, waarin auteurs voorlezen uit eigen werk.

In deze kortfilm wandel ik in Kasteeldomein Den Brandt in Wilrijk, terwijl ik enkele fragmenten lees uit mijn nieuwe boek ‘Machiavelli’s Lef‘.

https://vimeo.com/494959504

Productie: filosofiehuis Het zoekend hert ° The searching deer, in samenwerking met Humanistisch Verbond. Concept en algemene coördinatie: Eddy Strauven. Teksten: Tinneke Beeckman. Projectlogo: Charlotte Boyden. Regie en realisatie: Bert Lezy en Katja Stonewood (Stonewood Filmhouse).

1 Comment

  1. Bart Haers

    Bedankt voor het boek, voor het scherp stellen van mogelijke inzichten, waar men anders graag blijft hangen bij wat Niccolo Machiavelli niet voor ogen stond. Het lijkt me wenselijk dat we ons bewust blijven van het feit dat politiek net altijd weer conflict zal uitlokken. Klagen dat politici kibbelen is dus klagen dat het water nat blijkt. Anderzijds valt het conflict dezer dagen vreedzaam uit, vergeleken met wat Machiavelli heeft zien gebeuren, onder meer de moorden gepleegd in opdracht van of door Cesare Borgia zelf. De lef hebben het conflict aan te gaan als het nodig is, als men het voor zichzelf kan verantwoorden, brengt u terecht te berde, maar het blijft van belang dat dit thema en de belendende kwestie van de consensus ten allen tijde en ten koste van alles verdere uitwerking krijgt, want dat legt wel eens getuigenis af van gebrek aan moed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s