Yasmien Naciri in GVA, 1 dec. 2023

Toen ‘Ken Jezelf’ werd voorgesteld in het Letterhuis, zat Yasmien Naciri in het panel. Haar commentaren waren zeer de moeite. En onlangs schreef ze er zelf over, in haar column in ‘De Gazet van Antwerpen.’ Ik citeer hier het begin (de hele tekst weergeven kan ik niet).

“Yasmien Naciri is veelzijdig ondernemer, auteur en columnist.

De laatste keer dat ik in het Letterenhuis was, bewonderde ik de werken van Hugo Claus. Lang geleden dus. Vandaag ben ik er opnieuw. Om het werk van columniste en filosofe Tinneke Beeckman te bewonderen. Voor de boekvoorstelling van haar nieuwste pennenvrucht, getiteld Ken jezelf . Geen zelfhulpboek, wel een boek dat je aanzet om te denken. Over je doen en laten. Een spiegel voor het ego en de ziel.

Het panel, bestaande uit Geert Meyfroidt, Tinneke Beeckman en mezelf, met Koen Fillet als moderator, voelt aan als een gezellig onderonsje. Vier verschillende mensen die elkaar nooit eerder hebben gesproken, maar elkaar weten te vinden in hun zoektocht naar zichzelf. Samen met de mensen in de zaal zijn we de bevoorrechte lezers van het boek. Over het ‘ik’. Ons ‘zijn’.

“Ga jij maar naast Tinneke zitten”, zegt Koen tegen me. Voorzichtig wandel ik naar het podium en zet me in de zetel naast haar. Ik heb al op veel stoelen gezeten. Naast leiders van bedrijven en van landen, naast denkers en doeners. Zelden ben ik onder de indruk, maar naast haar voel ik me een enthousiaste kleuter op de kermis die zijn uiterste best doet om niet in het rond te springen.

… “

Geef een reactie