Boekvoorstelling – ‘Dames met Pit’, red. Edith Vervliet

ae098aa5-ab4b-466a-8cf9-32440fbe647c Enkele maanden geleden werd ik geïnterviewd door Edith Vervliet voor het boek ‘Dames met Pit. En zoveel meer…‘ (Pelckmans). Ze vroeg me naar mijn professionele ervaringen, mijn motivaties, mijn expertise en doelstellingen. En hoe zie ik de rol van de filosofie evolueren in onze samenleving?

Nu wordt het boek voorgesteld, op 15 oktober 2014, om 19.00 u in Brussel.

 

“Over competenties, expertise, engagement, stereotypen en fabeltjes… ‘Hard werken verslaat talent als talent niet hard werkt’, liet Sabine Appelmans zich onlangs ontvallen. Een gouden raad die ook naar voren kwam tijdens de gesprekken die Edith Vervliet had met twintig Dames met Pit die in het gelijknamige boek worden geportretteerd. Allen zijn beroepshalve druk bezette vrouwen.

Dames om ‘u’ tegen te zeggen, met bijzondere verdiensten. De enen al met een grotere visibiliteit dan de anderen. Een aantal van deze vrouwen laten we aan het woord tijdens de causerie die we ter gelegenheid van het verschijnen van het boek organiseren op woensdagavond 15 oktober in Brussel.

Vanaf 19.00 uur welkom om te komen luisteren naar Marijke Seresia (fotografe), Mieke Van Hecke (voormalig directeur-generaal VSKO), Catherine De Bolle (commissaris-generaal Federale politie), Tinneke Beeckman (filosofe) en auteur Edith Vervliet. Presentatrice en radiostem Christina Van Geel polst hen naar hun carrière en maatschappelijk engagement, leiderschapskwaliteiten, persoonlijke organisatie … Plaats van afspraak zijn de gebouwen van vzw Amazone, Middaglijnstraat 10, 1210 Brussel. De toegang is gratis. Om praktische redenen vragen wij wel om uw aanwezigheid te bevestigen op het e-mailadres lut.lambert@pelckmans.be. Na afloop kunt u bij een drankje napraten, het boek Dames met pit! aankopen en desgewenst laten signeren.”

 

Lijst met overige geïnterviewden: Cathy BERX, Gouverneur van de provincie Antwerpen

Ingrid CEUSTERS-LUYTEN, Executive President Group Hugo Ceusters – SCMS (HCS) NV;

Anne CHAPELLE, CEO 32bvba en Atelier Haider Ackermann bvba;

Christine CONIX, Architect en partner-CEO CONIX RDBM Architects;

Caroline COPERS, Algemeen secretaris Vlaams ABVV;

Catherine DE BOLLE Commissaris-generaal Federale Politie;

Reinhilde DECLEIR, Televisie- en theateractrice, regisseur en bezieler van Tutti Fratelli;

Lieve DECLERCQ, Voorzitter directiecomité Vitens ;

Wivina DEMEESTER Voormalig politica,

Indra DEWITTE, Adjunct- hoofdredacteur Het Belang van Limburg ;

Sihame EL KAOUAKIBI, Oprichtster en coördinator Let’s Go Urban;

Christ’l JORIS, Bestuurder van vennootschappen;

Kato MAES, Managing partner productiehuis Panenka ;

Marijke SERESIA, Fotograaf, voorzitter European Council for Student Affairs,

Michèle SIOEN, CEO Sioen Industries en voorzitter VBO,

Christine VAN BROECKHOVEN, Professor Universiteit Antwerpen,  alzheimerexpert;

Lutgart VAN DEN BERGHE, CEO Guberna en non-executive partner Vlerick Business School;

Mieke VAN HECKE, Voormalig directeur-generaal Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs (VSKO)

Raymonda VERDYCK,  Afgevaardigd bestuurder GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.

Het boek wordt ook een tweede maal voorgesteld op de Boekenbeurs:  op dinsdagavond 4 november terecht op de Boekenbeurs in Antwerp Expo. Om 21.00 uur voelt VRT-journalist Chris Van Den Abeele op het podium in hal 4 de Antwerpse provinciegouverneur Cathy Berx, Christine Van Broeckhoven (Professor Universiteit Antwerpen, Departement Directeur VIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie), Onderzoek Directeur Instituut Born-Bunge, en alzheimerexpert ), Kato Maes (Managing partner productiehuis Panenka), Anne Chapelle (CEO 32bvba en Atelier Haider Ackermann bvba) en auteur Edith Vervliet aan de tand.

Over mijn traject sprak ik ook bij de boekvoorstelling ‘Pioniers in de Praktische Filosofie‘ door Veerle Pasmans, in het ‘Zoekend Hert‘.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s